Avemus Logo - Situl arheologic Noviodunum

Avemus Logo

    In ultimii ani, prin eforturi personale, am facut nenumarate incercari de promovare a sitului arheologic Cetatea Noviodunum, aflat in administratea ICEM Tulcea. Prin realizarea site-ului noviodunum.ro, prin pliante, expozitii, prin actiuni in mass-media, am incercat sa popularizam si sa atragem un numar cat mai mare de vizitatori, mai ales ca obiectivul nostru se afla pe unul dintre principalele trasee turistice ce merg spre Delta sau spre Mare.

    Am putea spune, ca aceste eforturi au fos incununate de succes, iar situl nostru este identificat cu o marca reprezentativa pentru orasul Isaceea si zona de nord a Dobrogei.   
   Dupa cum se cunoaste, printr-un logo/sigla se incearca sa se transmita ceea ce reprezinta organizatia, produsul sau serviciul printr-o serie de elemente tehnice numite constante vizuale. Realizarea grafica a unui logo, nu este o alegere bazata pe un capriciu sau prin rationamente estetice, logotipul trebuie sa transmita valorile, filozofia sau viziunea organizatiei, marcii sau produsului. Obiectivul principal urmarit, fiind acela de a crea un design grafic care sa reprezinte marca intr-o maniera unica si specifica, pentru a identifica, memora si asocia corect si clar imaginea, cu organizatia, produsul sau serviciile care le reprezinta.

    Din multitudinea de obiecte descoperite in situl Isaccea-Noviodunum, am ales “farfuria cu pescar”. Pescarul poate fi considerat “simbolul”, pentru toate epocile istorice atestate in zona arheologica Isaccea-Noviodunum. Pescuitul, Apa, Natura, sunt elementele cheie, in care au evoluat comunitatile locale

Ce parere aveti despre propunerea de logo, pentru Cetatea Noviodunum? Astept parerile d-voastra.

noviodunum_logo-1800

P.S. Multumim Liviu Hariton si iubesctulcea.ro, pentru logo design.

Comentarii (4)

 1. Nicu
  Nicu

  Mie-mi place. Asa ca + din partea mea!

 2. nicolae ariton
  nicolae ariton

  Excelent, calitate si mai ales prestanta… ma gindeam daca pentru o mai buna localizare geografica, pentru cei care nu cunosc conexiunea istorica, daca nu ar merge si un isaccea mic, mic sub noviodunum… nu este un sfat, este doar o idee in functie de baza ideei in sine…

 3. Aurel Daniel STANICA
  Aurel Daniel STANICA

  Orice sugestie este binevenita.

 4. antoanela
  antoanela

  poate putin mai multa culoare de ce nu , un albastru nu ar strica , o parere…fara suparare!

Spune-ne opinia ta