Concert Mircea Tiberian si Nadia Trohin la Casa Avramide - Situl arheologic Noviodunum

Concert Mircea Tiberian si Nadia Trohin la Casa Avramide

     Mircea Tiberian si Nadia Trohin vor sustine concertul intitulat Aleea Cosmonautilor, sambata, 23 februarie 2013, ora 19.30, la Cafe Art Casa Avramide.

    Pentru fanii jazzului, pianistul si compozitorul Mircea Tiberian este un nume cunoscut. Absolvent al Conservatorului din Bucuresti, debuteaza in 1974 la Festivalul International de jazz de la Sibiu, fiind ulterior membru al Teatrului Muzical “Ion Vasilescu” din Bucuresti. In perioada 1990-1993  este membru al Romanian Big Band, iar in anul 1998, co-fondator al Orchestrei Interzone Jazz. A concertat alaturi de nume sonore ale jazz-ului, cum ar fi: Larry Coryell, Tomasz Stanko, Herb Robertson, Ed Shuller, Nicholas Simion, Adam Pieronczyk, Maurice de Martin, Theo Jorgensmann, Johnny Raducanu, Aura Urziceanu, Dan Mandrila, Anca Parghel. Discografia sa cuprinde : Magic Bird, Never Ending Story, Working Underground, Alone in Heaven, Hotel of Three Beginnings, Back To My Angel, Eleven, Viata lumii si Trei lumini. Acestora li se mai adauga patru discuri impreuna cu grupul “Interzone”, al carui co-leader este, alaturi de Maurice de Martin. Printre premiile obtinute de Mircea Tiberian se numara: Muzicianul Roman al Anului (1987); Premiul Uniunii Compozitorilor pentru compozitie jazz (1990, 1996, 2000); Premiul pentru Intreaga Activitate Artistica (Asociatia de jazz Napocensis, 2001).

    Partenera sa in concert, Nadia Trohin, nascuta la Chisinau, fosta solista a grupului Millenium, a absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, sectia jazz, clasa maestrului Mircea Tiberian. Anul absolvirii, 2010, este si cel al debutului in jazz la Festivalul de Jazz de la Targu Mures unde a obtinut Premiul pentru cea mai buna trupa “Nadia&Friends”. Din 2011 face parte din proiectul “La margine de Bucuresti”, proiect de muzica  romaneasca interbelica si  jazz, conceput de catre Mircea Tiberian si care a rezultat cu un disc aparut la SoftRecords 2011, pentru inregistrarea caruia a colaborat cu contrabasistul Chris Dahlgren si percutionistul Maurice de Martin. Muzicienii  de jazz  alaturi de care a mai cantat: John Betch, Olah Peter, Gyorgy Jeszenszky, George Natzis, Cristian Soleanu, Catalin Milea, Liviu Butoi, Catalin Razvan, Pedro Negrescu, Alex Man, Michael Acker.

    Casa Avramide asteapta nostalgicii anilor ‘60, fanii jazzului si iubitorii de muzica buna la Concertul Aleea Cosmonautilor, noul proiect cu semnatura Mircea Tiberian.

   Biletele se pot procura de la Casa Avramide, str. Progresului, nr. 32. Rezervari la tel. 0240 513231, e-mail: relatiipublice@icemtl.ro.

   Pretul unui bilet,  include si vizitarea colectiilor de la Muzeul Casa Avramide: 25 lei.

× Pana acum nimeni nu si-a exprimat opinia referitor la acest articol

Spune-ne opinia ta