Din nou pe la Isaccea si Noviodunum - Situl arheologic Noviodunum

Din nou pe la Isaccea si Noviodunum

    Nu vreau sa spun prea multe, doar fac precizarea ca merg foarte des la Isaccea si Noviodunum. Astazi am facut o vizita  … si am inceput pregatirile pentru sezonul turistic. Cu ajutorul oferit de Consiliul Local si al Primariei Orasului Isaccea, am inceput operatiunea de curatenie, si anume: taierea ciulinilor, a vegetatiei, care incepuse sa sufoce obiectivele vizitabile de pe incinta de sud-est. Sper astfel, ca cei care trec prin zona sa viziteze, sa admire cele trei turnuri, zidul de incinta, edificiul bizantin si privelistea superba. Totodata, sper, ca educatia sa isi spuna cuvantul si sa nu mai lase in urma gunoaie. Aceasta operatiune o facem in fiecare an … Am profitat si de vremea superba si am mai facut cateva fotografii.

    La sfarsitul acestei saptamani, Consiliul Local Isaccea, Primaria Isaccea, Asociatia Pensionarilor Isaccea, Biblioteca oraseneasca, Centrul de zi “Pentru o zi mai buna” si Grup Scolar “C. Bratescu” organizeaza editia a XIV-a a Zilelor Orasului Isaccea. Ii asteptam pe oaspetii orasului, dar si pe cei care trec prin Isaccea si la Cetatea Noviodunum.

DSC_8545a DSC_8585aDSC_8564a DSC_8582a

DSC_8584a DSC_8586a DSC_8587a DSC_8591a DSC_8592a DSC_8594a DSC_8595a DSC_8598a DSC_8600a DSC_8601a DSC_8604a DSC_8606a DSC_8613a DSC_8614a DSC_8623a DSC_8635a

Comentarii (12)

 1. daniela
  daniela

  super! sa ne povestesti si cum au decurs Zilele Isaccei

 2. radu oltean
  radu oltean

  salutare!!
  faine pozele dar punele watermakt mai mic si mai jos. Nu te speria ca nu ti le fura nimeni si sa le publice.
  Tare mi-e dor de locul ala. Cred ca primavara e si mai frumos pe acolo…

 3. Aurel Daniel STANICA
  Aurel Daniel STANICA

  Radu,

  Din pacate chiar s-a intamplat. Am gasit poze si texte facute de mine pentru diverse obiective, care au fost preluate de diverse site-uri. Asa am decis sa las watermark-ul ceva mai mare.

  Te astept cu un articolas despre Noviodunum.

 4. Nicu
  Nicu

  Frumos! Verdeata! Eu cand ajung in august acolo totul este parjolit de soare.

 5. daniela
  daniela

  nicu, anul acesta chiar este mai verde ca oricand! poate de la ploile dese. oricum, dupa o iarna care nu se mai termina, acum e un adevarat rai!
  aurel, te sustin in ceea ce spui cu privire la „servitul” cu fotografii de pe blogul altuia; am patit-o si eu, asa ca recomandarea mea e sa nu bagi in seama sfaturile celor din jur. semneaza-ti fotografiile asa cum crezi tu ca ar fi in siguranta.

 6. Aurel Daniel STANICA
  Aurel Daniel STANICA

  Daniela, chiar daca watermark-ul minimizeaza fotografia, trebuie sa ne protejam de cei care nu fac altceva decat sa profite de munca altora.

 7. Nicu
  Nicu

  Fotografia reprezinta o investitie destul de mare in echipamente foto. Sa nu mai pun la socoteala cheltuielile legate de deplasare pana la obiectiv, de timpul petrecut la prelucrare, asta ca sa nu mai vorbesc de arta foto, maiestria si inspiratia autorului. Watermark-urile sunt necesare pe fotografii, chiar si asa fiind preluate (sa nu zic altfel) fara niciun acord. Eu sunt patit, la fel si Aurel si Daniela.

 8. gabriela bidi
  gabriela bidi

  multumesc mult pentru fotografiile superbe. felicitari pentru actiune.

 9. geta constantin
  geta constantin

  buna, isaccenii din Montréal va multumesc pentru informatii si poze

 10. Aurel Daniel STANICA
  Aurel Daniel STANICA

  Cu cea mai mare placere. Pot spune ca sunt isaccean prin adoptie. Voi promova in continuare orasul, patrimoniul si valorile sale.

 11. Sorin Minastireanu
  Sorin Minastireanu

  Aurel, te felicit pentru tot ceea ce faci pentru Noviodunum.Mult succes in continuare si poate intr-o zi facem un film documentar despre Noviodunum, pentru ca marturisesc asta este un vis de-al meu pe care sper, intr-o zi sa-l indeplinim.

 12. Aurel Daniel STANICA
  Aurel Daniel STANICA

  Sorin, merci de aprecieri! Din putin, incerc sa promovez un sit cu un potential fantastic. Ideea este binevenita si poate cand mai vii prin Tulcea, discutam pe marginea acestui proiect.

Spune-ne opinia ta