De decenii, oamenii de stiinta francezi si romani realizeaza numeroase proiecte de cercetare in Dobrogea, in domeniile arheologiei, stiintelor pamantului si evolutiei diversitatii. Ambasada Frantei in Romania a decis promovarea acestei bogate si active cooperari printr-un eveniment unificator, in scopul valorificarii si conservarii remarcabilului patrimoniu natural si cultural romanesc – expozitia Dobrogea. Intre pamant si mare – amprenta timpului si a oamenilor.
Pentru acest eveniment, Ambasada Frantei a reunit o importanta echipa de specialisti reprezentand importante institutii de prestigiu din Romania si Franta, printre care se regaseste si Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea, pentru a prezenta, prin intermediul temei – amprenta timpului si a oamenilor din Dobrogea – unele din aspectele cele mai remarcabile ale unei aventuri pasionante, reinnoite zi de zi …
Vernisajul expozitiei va avea loc Joi, 20 septembrie, ora 12, la Muzeul de Istorie si Arheologie, Parcul Monumentul Independentei.
In perioada 20-22 septembrie 2012, Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea organizeaza Sesiunea Nationala de Comunicari Știintifice Istro-Pontica. La acest eveniment si-au anuntat participarea peste 80 de specialisti din domeniile istorie-arheologie, etnografie si conservarea-restaurarea bunurilor culturale. In cadrul aceleiasi manifestari vor fi prezentate expozitiile Dobrogea. Intre pamant si mare – amprenta timpului si a oamenilor (Muzeul de Istorie si Arheologie, joi 20 septembrie) si Dragul mamii copilas. Nasterea la etniile din Dobrogea (Muzeul de Etnografie si Arta Populara, vineri 21 septembrie).