File de istorie ilustrata la Muzeul de Istorie si Arheologie din cadrul ICEM Tulcea - Situl arheologic Noviodunum

File de istorie ilustrata la Muzeul de Istorie si Arheologie din cadrul ICEM Tulcea

     Asociația Pro Noviodunum, beneficiara proiectului ”File de istorie” finanțat de Primăria Municipiului Tulcea, în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea și graficianul Radu Oltean vă invită vineri, 15 noiembrie, ora 14.00 la Muzeul de Istorie și Arheologie (Parcul Monumentului) pentru prezentarea cărții Dacia. Războaiele cu Romanii. Volumul I. Sarmizegetusa.

Volumul Dacia. Războaiele cu Romanii. Sarmizegetusa este un proiect amplu, pregătit de Radu Oltean de-a lungul unei cercetări și munci de patru ani. Cartea, tipărita în condiții grafice deosebite, cuprinde aproximativ 200 de ilustrații – reconstituiri, gravuri, stampe de epocă, hărți, fotografii aeriene și artefacte etc. Dincolo de grafica spectaculoasa ce recreează prin culoare și detalii lumea dispăruta a dacilor, volumul prezentat își propune sa răspundă la întrebările și curiozitatea pasionaților de istorie prin textul ce îl însoțește.

În cadrul acestui eveniment, autorul va prezenta ilustrațiile originale din carte, va oferi explicații și detalii inedite din proiect.

Prin acest volum, autorul își propune o noua perspectiva asupra istoriei, abordând un subiect de actualitate și neinfluențat de prejudecați ideologice. Volumul este gândit ca o recuperare a trecutului, respectând adevărul istoric, într-un limbaj accesibil atât tinerilor cât și adulților.

 

Dacia.Razboaiele cu Romanii_2

× Pana acum nimeni nu si-a exprimat opinia referitor la acest articol

Spune-ne opinia ta