Incitat de articolul postat de dl. Prof. Nicolae Ariton, pe blogul dansului, nu am rezistat tentatiei de a posta o imagine descoperita astazi. Rasfoind Buletinul Comisiei Monumentelor Istorice, nr. 1-2, 1990, nu mare a fost mirarea, cand la pagina 34, la un articol al dl. Sergiu Iosipescu, am gasit imaginea de mai jos. Fac precizarea, ca acest fort se afla in zona denumita „Dealul Taberei”, astazi ocupata de instalatiile S.C. Feral S.A.
P.S. Am sa revin cu date despre Fort, care in ultimul an a reprezentat unul din subiectele care m-au preocupat.
Comentarii (6)
Melly
20:48E interesanta forma de pentagon a fortificatiei!
O seara placuta!
antoanela
21:05hexagon de Tulcea :)))
Aurel Daniel STANICA
21:05Multumesc! Forma era una tipica cetatilor tip Vauban. Cea de de la Tulcea nu era foarte elaborata, dar ma bucur foarte mult ca am gasit imaginea. Pana acum aveam doar harti …
nicolae ariton
10:38Exceptional… parca si vad niste soldati misunind in perimetrul fortului. Felicitari pentru descoperire si tineti-o tot asa !
Tulcea Tabara « NoVIOdunum
22:52[…] Cu forma hexagonal, cu o evident aspiratie spre perfectiunea geometrica a planului, fortificatia de la Tulcea este marturie a ingeniozitatii tehnice, ingineresti. Din pamant, piatra sau caramida, fortul de la […]
Despre Cetatea Tulcea | Tulcea
14:24[…] forma hexagonal, cu o evident aspiratie spre perfectiunea geometrica a planului, fortificatia de la Tulcea este marturie a ingeniozitatii tehnice, ingineresti. Din pamant, piatra sau caramida, fortul de la […]