Istoria retrăită, Editia a II-a - Situl arheologic Noviodunum

Istoria retrăită, Editia a II-a

 

Proiectul Istoria retrăită”, implementat de Asociația Pro Noviodunum în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea, Asociația Culturală Tomis Constanța și Uniunea Democrată Turcă din România filiala Tulcea , se derulează în perioada 15 mai – 30 septembrie 2017 și este cofinanțat din bugetul local al Municipiului Tulcea.

Prin proiectul ”Istoria retrăită”, ediția a II-a, ne dorim să redăm publicului larg câteva momente istorice, să contribuim la educarea comunității, și în special a elevilor/tinerilor, în spiritul și respectul valorilor trecutului față de tradițiile militare, de cunoaștere a momentelor importante ale istoriei locale și naționale, a aspectelor cotidiene specifice vieții ostășești, omagierii militarilor și civililor.

Activitatea de reenactment intitulată Dacii și romanii la Gurile Dunării constă în amenajarea unui tabere militare la Muzeul de Istorie și Arheologie Tulcea, în Parcul Monumentul Independenței. Totodată, avem în vedere  recrearea unor fragmente din viața cotidiană, civilă și militară din perioada getică, romană și medievală.
Camera cu ceai – a doua activitate din cadrul proiectului, vizează reconstituirea unei ceainării de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Astfel, dorim să atragem publicul să descopere o modalitate plăcută și distractivă de socializare, ca alternativă la fenomenul web 2.0.

Manifestarea se va desfășura odată cu evenimentul internațional ”Noaptea Europeană a Muzeelor”, sărbătorită la data de 20 mai 2017. Publicul românesc se bucură de o noapte în care muzeele din toată țara își deschid porțile cu evenimente și expoziții speciale, alături de alte mii de instituții similare din Europa ”Noaptea Muzeelor”.

Proiectul cultural are ca scop promovarea imaginii orașului Tulcea, păstrarea și promovarea patrimoniul cultural și tradiției culturale a orașului, prin organizarea unor evenimente inedite, de tip reenactment, ca modalitate de a experimenta istoria.

Parteneri:
Asociația Pro Noviodunum, Primăria Municipiului Tulcea, Asociația Culturală Tomis, Uniunea Democrata Turca Din Romania- Filiala Tulcea.

Afis-iSTORIE-RETRAITA2

Sigle_Cofinantat_Primaria_Municpiului_Tulcea

Afis-iSTORIE-RETRAITA2 crop pateneri

× Pana acum nimeni nu si-a exprimat opinia referitor la acest articol

Spune-ne opinia ta