La Isaccea - Situl arheologic Noviodunum

La Isaccea

      Dupa cum am promis, ne-am intors la Isaccea pentru a cunoaste echipa de tineri dornici sa se implice in proiectul nostru.
     Dupa cateva joculete de cunoastere si team-building am intrat “in paine” cu primul training: “Management de proiect”.
     Si pentru ca teoria fara practica nu are valoare, dupa ce s-au familiarizat cu notiunile de finantator, program de finantare, propunere de proiect, etapele de desfasurare al unui unui proiect, managementul riscurilor si altele asemenea, voluntarii s-au impartit in trei grupuri pentru a analiza in echipa cate o problema din orasul lor. Ca teme de dezbatere si, de ce nu, eventuale propuneri de proiect, s-au regasit: “Lipsa locurilor de petrecere a timpului liber”, “Lipsa dotarilor necesare din spital” si “Poluarea umana” (deoarece in oras nu exista surse de poluare industriala, omul fiind principalul factor ce contribuie la degradarea mediului natural).

ISACCEA_-_5.06.2010 ISACCEA_-_5.06.2010_(1)

     Au luat nastere astfel discutii inflacarate in cautarea unor posibile cauze ale acestor dificultati cu care se confrunta populatia din Isaccea si fiecare participant a venit cu un set de propuneri de rezolvare ale acestora.
     Dupa ce am cazut de acord ca simpla constientizare a acestora nu e suficienta, dar e un prim pas, ne-am propus sa analizam cateva metode de a solutiona, macar in mica parte, aceste nereguli.
     Astfel, in ziua imediat urmatoare au invatat despre programele europene de tineret, despre Tineret in Actiune – finantatorul acestui proiect, despre photo-voice si foto-reportaje.
     Intalnirile noastre s-au incheiat cu un curs practic de fotografie si astfel, am luat la picior orasul Isaccea pentru a exemplifica pe teren cum se pot surprinde corect, din punct de vedere tehnic, anumite aspecte pe care doresc sa le transmita prin intermediul propriilor fotografii.

Le dorim succes voluntarilor din Isaccea in munca de teren ce ii asteapta!

Scris de Gabriela Olaru

Sursa: http://fotoatitudine.eudivers.ro/articole/88-la-isaccea-.html

 

Mai multe poze gasiti aici: https://www.noviodunum.ro/?p=922

Comentarii (1)

  1. Tweets that mention La Isaccea « NoVIOdunum — Topsy.com
    Tweets that mention La Isaccea « NoVIOdunum -- Topsy.com

    […] This post was mentioned on Twitter by Pescari pe Net, Nicu. Nicu said: RT @noviodunum: La Isaccea: http://bit.ly/d6Sa1Q […]

Spune-ne opinia ta