La vernisaj … - Situl arheologic Noviodunum

La vernisaj …

Astazi, orele 11.00, la Muzeul de Istorie si Arheologie din cadrul ICEM Tulcea, a fost vernisata expozitia Scoala noastra, istoria noastra…, ce are ca tema scoala tulcena si evolutia invatamantului romanesc nord-dobrogean, de la inceputuri pana la 1989.

DSC_8250 DSC_8270

DSC_8292 DSC_8337

Publicul vizitator are ocazia sa admire o serie de exponate asociate scolii precum: rechizite, instrumente si alte obiecte de uz scolar (abac cu bile, tocuri, penite, penare, calimari, traistuta, banci scolare din diferite perioade istorice, tabla veche etc.), fotografii originale si reproduceri, documente scolare (diplome, foi matricole s.a.), uniforme originale sau reconstituite, manuale vechi (sec. XIX-XX).

Multe piese provin din colectiile ICEM Tulcea, din colectii particulare, sau din colectii ale unor institutii scolare de prestigiu, atat din oras cat si din judet: Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” Tulcea, Scolile din Zebil, Vacareni, Ciucurova, Luncavita, Slava Rusa s.a. Expozitia surprinde si momentele care au marcat prefaceri importante in evolutia invatamantului romanesc, evidentiind si personalitatile care au contribuit la organizarea si dezvoltarea acestuia.

[swfobj src=”https://www.noviodunum.ro/wp-content/uploads/2010/05/vernisaj.swf”]

Comentarii (6)

 1. daniela
  daniela

  am ratat vernisajul, dar voi veni sa vad expozitia, promit!

 2. Ligia
  Ligia

  Vizitati Muzeule de Istorie si Arheologie Tulcea! Merita!

 3. Ligia
  Ligia

  Vizitati Muzeul de Istorie si Arheologie Tulcea! Merita!

 4. Aurel Daniel STANICA
  Aurel Daniel STANICA

  Multumim Liviu pentru promovare: http://www.iubesctulcea.ro/editorial/in-tulcea/imagini-scoala-noastra-istoria-noastra-191.html

 5. Radu
  Radu

  Si niste „detalii” de la mine

Spune-ne opinia ta