MICII ARTISTI AI TRADIÅ¢IILOR - Situl arheologic Noviodunum

MICII ARTISTI AI TRADIÅ¢IILOR

MICII ARTISTI AI TRADIÅ¢IILOR LA MUZEUL DE ETNOGRAFIE SI ARTÄ‚ POPULARÄ‚ TULCEA

21 mai 2012

Consiliul Judetean Arges, Muzeul Viticulturii si Pomiculturii – Golesti (MVPG) si Consiliul Judetean Tulcea, Institutul de Cercetari Eco – Muzeale Tulcea organizeaza, in perioada 23 mai – 15 iulie 2012, expozitia temporara itineranta Micii artisti ai traditiilor. Aceasta va fi gazduita de Muzeul de Etnografie si Arta Populara (MEAP) din cadrul Institutului de Cercetare Eco-Muzeale Tulcea.

Obiectele ce vor fi expuse sunt cele mai bune lucrari ale copiilor – participanti (peste 600) la taberele de creatie populara, desfasurate pe parcursul vacantei de vara 2011, in parcul domeniului feudal de la Golesti la care se adauga cele mai reusite lucrari participante la Concursul International Sarbatoarea Pastelui in ochii copiilor organizat de MEAP in colaborare cu Muzeul din Calarasi si Asociatia Fratia din Portugalia.

Peste 300 de piese precum podoabe traditionale, covorase din lana tesute in gherghef, icoane pictate pe lemn si sticla, papusi populare reprezentand lumea basmelor romanesti, dar si picturi cu tematica etnografica, inspirate din Muzeul in aer liber de la Golesti, cat si: icoane, diverse compozitii de materiale si motive populare, oua incondeiate sau pictate cu motive traditionale, vor fi etalate si admirate de publicul vizitator din Tulcea sau care tranziteaza orasul.

Micii creatori sunt copii si elevi ai scolilor generale argesene; dar si elevi din Europa care s-au inscris la concursul international. Creatiile lor au fost premiate, la sfarsitul fiecarei tabere, de partenerii MVPG si respectiv de MEAP si partenerii sai.

Expozitia „ Micii artisti ai traditiilor” va fi vernisata miercuri, 23 mai 2012, la orele 1200, la sediul Muzeului de Etnografie si Arta Populara Tulcea, str. 9 Mai, nr. 2. La eveniment participa cu un moment artistic intitulat „Sunt mandru ca sunt Roman!”, elevii clasei a III-a A Step by Step de la Scoala Nr. 5 Tulcea, coordonati de inv. Gherghinita Grigoras.

Pentru informatii suplimentare va puteti adresa Serviciului Relatii Publice, Educatie si Management Cultural din cadrul Institutului de Cercetari Eco-Muzeale (tel/fax. 0340 40.13.07 / 0746 20.25.56) sau direct la sediul Muzeului de Etnografie si Arta Populara (tel. 0240 / 51.62.04).

Manager ICEM Tulcea                                                                            Director general MVP Golesti,

dr. Cristina Dinu                                                                              dr. Filofteia Pally

Afis Golesti 2012mic

× Pana acum nimeni nu si-a exprimat opinia referitor la acest articol

Spune-ne opinia ta