NOAPTEA CERCETATORILOR 2010 - Situl arheologic Noviodunum

NOAPTEA CERCETATORILOR 2010

     Despre stiinta spunea pe buna dreptate Albert Einstein ca nu reprezinta nimic altceva decat „o rafinare a gandirii de zi cu zi”.

     In data de 24 septembrie la nivelul intregului continent european, in peste 279 de orase se va sarbatori in acelasi timp cercetarea si oamenii deosebiti care lucreaza in acest domeniu.

noapte cercetatorilor

     O intiativa a UE, inceputa in 2005 sub titulatura “Researches in Europe”, isi propune sa aduca mai aproape cercetatorii de publicul larg, care sa-i cunoasca nemijlocit si a se bucure impreuna de momente unice unii alaturi de ceilalti. Cercetatorii traiesc printre noi, sunt vedete, uneori anonime si modeste, printre ceilalti oameni. Staruri autentice si modele adevarate de performanta profesionala si pasiune stiintifica. Intilnirea cu ei din “Noaptea cercetatorilor” ne va permite sa-i cunoastem mai bine pe ei si munca lor exceptionala si, mai ales, sa-i pretuim asa cum merita”.

     Acest eveniment este desfasurat in acest an in Romania in 11 orase si peste 30 de locatii. Partenerii nationali si locali ai evenimentului sunt:

o Inspectoratul General al Politiei Romane-Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii,

o Institutul National de Cercetare in Sport

o Institutul de Geologie Roman

o Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea

o Primaria Sinaia

o AFI Cotroceni, Bucuresti

o Muzeul NationaL Tehnic „D.Leonida”, Bucuresti

o Muzeul Primei Scoli Romanesti, Brasov

o Muzeul Municipal, Medias

o Centrul de documentare si informare a gazelor naturale, Medias

o Muzeul Judetean Olt, Slatina

o Palatul Copiilor, Constanta

o Universitatea Lucian Blaga, Sibiu

o AIESEC in Sibiu

o Biblioteca Judeteana Nicolae Iorga, Ploiesti

     Lumea captivanta a cercetarii isi va deschide larg portile si in municipiul Tulcea, in data de 24 septembrie, inte orele 16.00-22.00, intr-un spatiu ce este deja un punct de atractie deosebit al orasului, si anume Centru Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii.

     Evenimentul „Noaptea Cercetatorilor 2010”, este realizat la nivel local de catre ICEM Tulcea in in parteneriat cu Inspectoratul de Politie al Judetului Tulcea. In cadrul evenimentului se urmareste atragerea publicului interesat in activitati ce tin de cercetarea specifica ICEM Tulcea (stiintele naturii, etnografie, istorie-arheologie, arta) si, deasemenea, va fi prezentata si cercetarea in munca de politie, cu precadere cea pe domeniul analizei si prevenirii criminalitatii.

     Organizatorii va asteapta sa petreceti o seara interactiva cu experimente, prezentari, discutii interesante si incitante. Pentru cei mai tineri dintre curiosi vor fi organizate concursuri menite sa stimuleze cresterea interesului pentru stiinta.

     Niciuna dintre activitatile destinate „Noptii cercetatorilor” nu poate fi realizata fara o participare activa a persoanelor interesate, drept urmare invitatia este adesata tuturor celor dornici sa descopere noi provocari si noi fatete ale stiintei din zilele noastre.

Pentru detalii suplimentare va invitam sa accesati

http://www.noapteacercetatorilor.eu/

sau pagina de facebook http://www.facebook.com/pages/Noaptea-Cercetatorilor-2010-Romania/118387758198010?ref=mf

noaptea cercetatorilor diploma

Comentarii (3)

 1. iuli
  iuli

  Am inceput sa ne pregatim.

 2. noaptea cercetatorilor 2010 (buhuhu) « Daniela`s Weblog
  noaptea cercetatorilor 2010 (buhuhu) « Daniela`s Weblog

  […] […]

 3. Tiberiu Cazacioc
  Tiberiu Cazacioc

  Salut,

  Succes !!!

Spune-ne opinia ta