Noaptea Cercetatorilor 2012 la Tulcea - Situl arheologic Noviodunum

Noaptea Cercetatorilor 2012 la Tulcea

 

    

Avem placerea de a va prezenta Noaptea Cercetatorilor 2012 ce va avea loc in Tulcea in data de 28 septembrie.

    Intr-o singura noapte, simultan in 300 de orase europene, cercetatorii si publicul larg se vor intalni intr-o atmosfera ce stimuleaza descoperirea stiintei prin activitati distractive. Orasele organizatoare din Romania sunt Bucuresti, Sinaia, Suceava, Piatra Neamt, Tulcea si Targu Mures.

    Fie ca participa impreuna cu familia, cu colegii sau cu prietenii un lucru este cert: fiecare participant va interactiona cu stiinta prin activitati captivante. Vor afla ce fac de fapt cercetatorii si de ce este importanta munca lor in viata de zi cu zi, cum reactioneaza organismul uman si ne ajuta sa ne imbunatatim performantele, cum functioneaza robotii sau cum este sa fii cercetator stiintific. Vor avea ocazia sa vada de indeaproape partea umana a cercetatorului, descoperindu-l ca pe un om obisnuit ca fiecare dintre noi, ce contribuie la evolutia societatii prin ceea ce face. Prin discutii, experimente interactive sau ateliere practice se stimuleaza dorinta de a sti mai multe despre acest domeniu si de a atrage tinerii catre o cariera in cercetare.

    Primul eveniment european de acest gen a fost organizat in 2005 si a atras pana acum 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul ofera oamenilor de stiinta sansa de a intra in legatura cu publicul, iar publicului sansa de a descoperi universul stiintei si oamenii din spatele experimentelor. In cursul acestei seri, oricine poate fi om de stiinta.

    Mai multe detalii despre componenta europeana a evenimentului si activitatile locale se regasesc in materialul atasat si in teaserul video http://vimeo.com/49594604

Comunicat de presa Noaptea Cercetatorilor 2012 Tulcea

 

Noaptea Cercetatorilor 1 Noaptea Cercetatorilor 2 Noaptea Cercetatorilor 3 Noaptea Cercetatorilor 4 Noaptea Cercetatorilor 5

× Pana acum nimeni nu si-a exprimat opinia referitor la acest articol

Spune-ne opinia ta