„OBICEIURI DE PRIMÄ‚VARÄ‚” - Situl arheologic Noviodunum

„OBICEIURI DE PRIMÄ‚VARÄ‚”

Primavara este anotimpul renasterii naturii si simbol al tuturor reinnoirilor din viata omului si din societate, este anotimpul sperantelor si cel al promisiunilor viitorului.

MÄ‚RÅ¢ISORUL este unul din simbolurile primaverii.

 

Stii care este simbolistica traditionala a martisorului ?

image005

In perioada 22 februarie – 21 martie 2010, Muzeul de Etnografie si Arta Populara din cadrul Institutului de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea, va invita sa vizitati expozitia temporara „Obiceiuri de primavara”.

Organizata in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Tulcea, reprezentat de d-na prof. dr. Monica Buhai, expozitia va fi vernisata luni, 22 februarie 2010, orele 12:00, la sediul Muzeului de Etnografie si Arta Populara Tulcea, str. 9 Mai, nr. 1. Evenimentul este completat fericit de un moment artistic sustinut de elevi ai Liceului de Arta „George Georgescu” Tulcea si de expunerea unor lucrari artistice cu tema „Natura Primavara”. Lucrarile sunt realizate de elevi ai Liceului Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea sub coordonarea doamnei prof. Nina Jipirescu.

Expozitia prezinta secvente din obiceiurile si traditiile legate de reinvierea naturii si simbolistica acestora (simbolul soarelui, al primaverii, credinte legate de Sf. Trif, Ziua Ursului, Sf. Haralambie, Dragobetele).

 

Pentru informatii suplimentare va puteti adresa Serviciului Relatii Publice, Management Proiecte Europene si Documentare din cadrul Institutului de Cercetari Eco-Muzeale sau direct la sediul Muzeului de Etnografie si Arta Populara (tel. 0240 / 51.62.04).

× Pana acum nimeni nu si-a exprimat opinia referitor la acest articol

Spune-ne opinia ta