Pierdut patrimoniu, declarat ..... - Situl arheologic Noviodunum

Pierdut patrimoniu, declarat .....

Vineri seara, am fost martori la disparitia sigurei cladiri de patrimoniu industrial din orasul Isaccea, care a fost distrusa de un incendiu. Cladirea a fost pana in urma cu cativa ani utilizata de fosta Regie Autonoma a tutunului din Romania. Daca imi aduc bine aminte, cladirea a fost ridicata in anul 1896 si  facea parte din depozitele vechiului port al orasului.

20112009(003)

20112009(004)

O imagine a dezastrului o gasiti aici:

http://foto.agerpres.ro/index.php?i=3925643

isaccea regie

Asa arata cladirea la inceputul secolului XX

Isaccea

Comentarii (8)

 1. info-delta.ro
  info-delta.ro

  In fotografia ce reprezinta cladirea la inceputul secolului se vede o padure. Din pacate aceasta a disparut in prezent, asa cum se pare ca va disparea si cladirea.

 2. Aurel Daniel STANICA
  Aurel Daniel STANICA

  Eu cred ca erau copacii de pe malul Dunarii. Se stie ca Dunarea era cu mult mai aproape de oras si numai indiguirea din anii ’70 a schimbat topografia locului.

 3. Aurel Daniel STANICA
  Aurel Daniel STANICA

  In acea zona erau depozitele vechiului port al orasului. Exista un studiu foarte interesant despre depozitele de la Isaccea din perioada otomana. In apropiere, sunt ruinele cetatii construita de Osman II in 1621. Din pacate, acesta a fost distrusa, de o cariera pentru piatra, deschisa in perioada interbelica.

 4. info-delta.ro
  info-delta.ro

  Pacat ca lucrurile se schimba atat de repede in rau.

 5. La Isaccea si Noviodunum … « NoVIOdunum
  La Isaccea si Noviodunum … « NoVIOdunum

  […]   A fost odata … […]

 6. A fost odata in Isaccea « NoVIOdunum
  A fost odata in Isaccea « NoVIOdunum

  […] sa "se faca pierduta". Cladirea a fost pana In urma cu câtiva ani utilizata de fosta Regie Autonoma a Tutunului din Romania. Daca imi aduc bine aminte, cladirea a fost ridicata In anul 1896 si  facea parte din […]

 7. doggy
  doggy

  stati linistiti, tot raul spre bine, nu stiati ca pe terenul respectiv se va construi ceva util noii treceri roro ce se va deschide intre romania ucraina la isaceea? ups, de fapt a fost un simplu incendiu cica:))

 8. Aurel Daniel STANICA
  Aurel Daniel STANICA

  Aici gresiti! Terminalul RO-RO se construeste cam la 150 m nord de constructia incendiata. Acolo sunt alte interese .. Dle ziarist, daca doriti va pun la dispozitie fotografii din perioada cand se dezmembrau caramida cu caramida, contructiile exitente pe acel teren.

Spune-ne opinia ta