Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea (I.C.E.M. Tulcea) a finalizat recent proiectul cultural „Arheolog pentru o zi”, finantat de Administratia Fondului Cultural National (A.F.C.N.) cu suma de 15.000 lei. Partenerii I.C.E.M. Tulcea in cadrul acestui proiect au fost Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, Scoala cu clasele I-VIII nr. 2 Tulcea, Grupul Scolar „Constantin Bratescu” Isaccea, Grupul Scolar Mahmudia. Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” Harsova si Scoala Generala nr. 2 Basarabi, jud. Constanta. Potrivit responsabilului de proiect din cadrul I.C.E.M., Aurel Daniel Stanica, proiectul a avut ca obiectiv constientizarea elevilor cu privire la importanta arheologiei, protejarea si valorificarea patrimoniului cultural dobrogean, ca parte componenta a patrimoniului national si international. De asemenea, programul a urmarit dezvoltarea spiritului de consumatori de cultura in randul elevilor din mediul rural si urban; incurajarea initiativelor care pun in valoare patrimoniul cultural national. Obiectivele proiectului cultural „Arheolog pentru o zi” au fost atinse prin derularea unor activitati care au avut un impact pozitiv in randul elevilor, precum: activitatea „Arheologii, detectivii timpului” si activitatea „Zi de vizita la Cetatea Noviodunum-Isaccea”. De mentionat ca rezultatele proiectului sunt reprezentate de produsele culturale realizate, printre care mentionam: web site-ul proiectului (http://www.arheojunior.ro/); pliantul de promovare a proiectului; pliant de prezentare a Cetatii Noviodunum etc.
http://www.obiectivtulcea.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=13097&Itemid=55
„Arheolog pentru o zi”, la final
– Proiectul cultural care a beneficiat de finantarea Administratiei Fondului Cultural National s-a incheiat la sfarsitul saptamanii trecute.
Partenerii Institutului de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea, organizatorul actiunii, au fost Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, Scoala cu clasele I-VIII nr. 2 Tulcea, Grupul Scolar „Constantin Bratescu” Isaccea, Grup Scolar Mahmudia, Liceul Teoretic „Ion Cotovu” Harsova si Scoala Generala nr. 2 Basarabi Constanta.Constientizarea elevilor cu privire la importanta arheologiei, protejarea si valorificarea patrimoniului cultural dobrogean a fost principalul obiectiv al proiectului. De asemenea, s-a incercat apropierea tinerilor de cultura, domeniu aproape inexistent in lumea adolescentilor, si incurajarea initiativelor care sa puna in valoare patrimoniul cultural. In cadrul programului au avut loc activitati precum „Arheologii, detectivii timpului” si „Zi de vizita la Cetatea Noviodunum-Isaccea”.