ICEM TULCEA SI-A PIERDUT CTITORUL - Situl arheologic Noviodunum

ICEM TULCEA SI-A PIERDUT CTITORUL

 

   INSTITUTUL DE CERCETARI ECO-MUZEALE anunta cu durere trecere in nefiinta a DOMNULUI DIRECTOR PROF. UNIV. DR. GAVRILA SIMION, intemeietorul muzeelor tulcene, arheolog de exceptie, personalitate recunoscuta si respectata a culturii si stiintei romanesti.

In aceste clipe grele suntem alaturi de familia indoliata si aducem un omagiu etern omului si profesorului GAVRILA SIMION.

  DUMNEZEU SÄ‚-L ODIHNEASCÄ‚ IN PACE.

   GAVRILA SIMION, cel care a pus bazele Muzeului Deltei Dunarii, devenit in 1991 Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea este unul din initiatorii cercetarilor arheologice in situl Isaccea-Noviodunum. Intre 1958 si 1992, a efectuat sapaturi in necropola cetatii, fiind cercetate 30 de movile, reprezentand jumatate din numarul celor existente. Informatiile desprinse din cercetarea necropolei se refera la perioada cuprinsa intre sfarsitul secolului I si sfarsitul secolului II p. Chr. si scot in evidenta riturile si ritualurile funerare practicate la Noviodunum in epoca romana timpurie. De asemenea, prin cercetarile sale Gavrila Simion a avut o contributie importanta la cunoasterea teritoriului Noviodunens.

   GAVRILA SIMION este cel care in urma cu zece ani a avut incredere intr-un tanar, care doar ce isi terminase studiile si devenea prin girul sau angajat  al Institutului de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea, sectia Muzeul de Istorie si Arheologie.

   A fost alaturi de noi pana in ultima clipa si va ramane alaturi de noi pentru totdeauna prin spiritul sau, prin opera sa.

   Va multumesc pentru increderea acordata!

DUMNEZEU SÄ‚-L IERTE.

Comentarii (1)

 1. Victoria-Viorica Dragonescu
  Victoria-Viorica Dragonescu

  DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE PE MARELE SI NEOBOSITUL CREATOR AL MUZEULUI TULCEAN. FARA NICI CEA MAI MICA URMA DE DUBIU ICEM-UL POATE FI NUMIT INSTITUTUL DE CERCETARI ECO-MUZEALE GAVRILA SIMION. FIE-I MEMORIA VESNICA PRIN TOT CEEA CE A LASAT IN URMA.
  Am fost privilegiata sa lucrez mai mult de 15 ani in institutia creata de acest neobosit si dedicat MARE OM!
  Cu inca foarte vie amintire si respectul cuvenit,
  V.V.Dragonescu

Spune-ne opinia ta