„TRADIÅ¢II DE PASTI” la Muzeu - Situl arheologic Noviodunum

„TRADIÅ¢II DE PASTI” la Muzeu

„SÄ‚RBÄ‚TOAREA PASTELUI” LA MUZEUL DE ETNOGRAFIE SI ARTÄ‚ POPULARÄ‚ – TULCEA

In perioada 25 martie – 16 mai 2010, Muzeul de Etnografie si Arta Populara din cadrul Institutului de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea, in colaborare cu Biblioteca Judeteana „Panait Cerna” Tulcea, organizeaza expozitia temporara „TRADIŢII DE PASTI”.

Expozitia va fi vernisata joi, 25 martie 2010, orele 12:00, la sediul Muzeului de Etnografie si Arta Populara Tulcea, str. 9 Mai, nr. 2, cu participarea extraordinara a Corului Seminarului Teologic Liceal Ortodox Sf. Ioan Casian Tulcea. Evenimentul include si un concurs interjudetean de realizare oua incondeiate si lucrari cu tema religioasa adresat elevilor din judetele Tulcea si Constanta, desemnarea castigatorilor si decernarea premiilor fiind programata pe data de 14 aprilie 2010.

Expozitia prezinta traditii laice si religioase legate de marea sarbatoare crestina precum: Lazarelul, Aratatul, Ropotinul testelor, Balciurile de Ispas, Cantaritul ritual, Buna Vestire, Floriile, Invierea Domnului, Inaltarea.

Pentru informatii suplimentare va puteti adresa Serviciului Relatii Publice, Management Proiecte Europene si Documentare din cadrul Institutului de Cercetari Eco-Muzeale sau direct la sediul Muzeului de Etnografie si Arta Populara (tel. 0240 / 51.62.04).

Expozitia permanenta: C L I C K  A I C I

afis expo paste etnografie

Un eveniment organizat de:

image002

Comentarii (4)

  1. daniela
    daniela

    interesant, sper sa nu o ratez

  2. Aurel Daniel STANICA
    Aurel Daniel STANICA

    Pacat ca nu ai fost la vernisaj. Nu am cuvinte sa descriu atmosfera si mai ales prestatia Corului de la Seminarul Teologic. In curand vin si cu poze.

Spune-ne opinia ta