„SCOALA NOASTRÄ‚, ISTORIA NOASTRÄ‚ … „ - Situl arheologic Noviodunum

„SCOALA NOASTRÄ‚, ISTORIA NOASTRÄ‚ … „

    Invitatie vernisaj

LA MUZEUL DE ISTORIE SI ARHEOLOGIE TULCEA

    In perioada 13 mai 2010 – 30 aprilie 2011, Muzeul de Istorie si Arheologie din cadrul Institutului de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea, va gazdui o expozitie pe tema scolii tulcene si a evolutiei invatamantului romanesc nord-dobrogean, de la inceputuri pana la 1989, intitulata sugestiv Scoala noastra, istoria noastra… .

    Publicul vizitator are ocazia sa admire o serie de exponate asociate scolii precum: rechizite, instrumente si alte obiecte de uz scolar (abac cu bile, tocuri, penite, penare, calimari, traistuta, banci scolare din diferite perioade istorice, tabla veche etc.), fotografii originale si reproduceri, documente scolare (diplome, foi matricole s.a.), uniforme originale sau reconstituite, manuale vechi (sec. XIX-XX).

    Multe piese provin din colectiile ICEM Tulcea, din colectii particulare, sau din colectii ale unor institutii scolare de prestigiu, atat din oras cat si din judet: Colegiul Dobrogean "Spiru Haret" Tulcea, Scolile din Zebil, Vacareni, Ciucurova, Luncavita, Slava Rusa s.a. Expozitia surprinde si momentele care au marcat prefaceri importante in evolutia invatamantului romanesc, evidentiind si personalitatile care au contribuit la organizarea si dezvoltarea acestuia.

    Vernisajul expozitiei va avea loc joi, 13 mai 2010, ora 11,00, la sediul Muzeului de Istorie si Arheologie Tulcea din parcul Monumentul Independentei, evenimentul fiind urmat de o masa rotunda cu tema „Evolutia invatamantului tulcean de la inceputuri pana la 1989”.

aFIS expo scoala istorie

    Pentru informatii suplimentare va puteti adresa Biroului Relatii Publice, tel / fax 0240 513231, sau direct la sediul Muzeului de Istorie si Arheologie Tulcea, tel. 0240-51.36.26.

Comentarii (2)

 1. Tweets that mention „ŞCOALA NOASTRÄ‚, ISTORIA NOASTRÄ‚ … „ « NoVIOdunum – Topsy.com
  Tweets that mention „ŞCOALA NOASTRĂ, ISTORIA NOASTRĂ … „ « NoVIOdunum -- Topsy.com

  […] This post was mentioned on Twitter by Aurel Daniel Stanica. Aurel Daniel Stanica said: Pionieri am fost odata: http://blog.noviodunum.ro/?p=762 invitatie la vernisaj […]

 2. World of Solitaire
  World of Solitaire

  @ noviodunum,
  Reusit post. Am trait senzatia, ca Istoria este viata povestita cu Har. Fara prejudecati, fara resentimente.Lauda, celor care,prin preocupari si structura sufleteasca, s-au apleacat asupra acestui perpetuum:”Scoala noastra,Istoria noastra”Cu ingaduinta, as adauga, Evolutia noastra.Multumesc pentru ping, si felicitari!
  Madi si Onu.

Spune-ne opinia ta