Sistemul fotovoltaic de 9 MW de la Isaccea, aproape finalizat - Situl arheologic Noviodunum

Sistemul fotovoltaic de 9 MW de la Isaccea, aproape finalizat

 

     Dupa o dezvoltare rapida a investitiilor in parcuri eoliene, Dobrogea cunoaste acum o crestere in domeniul investitiilor in parcuri solare. Acest domeniu, a devenit foarte atractiv pentru investitorii in domeniu. Dovada in acest sens, sunt comunicatele de presa ale dezvoltatorilor , ca si datele oficiale furnizate de Autoritatea Nationala de Reglementari in Domeniul Energiei (ANRE).

    La Isaccea compania brasoveava Ra Ra Parc SRL, in parteneriat cu Gehrlicher Solar AG (Germania), au realizat pe o suprafata de 14 hectare un parc fotovoltaic. Proiectul dezvoltat de Ra Ra Parc , are o capacitate de aproape 9 MW, iar lucrarile se apropie de finalizare. Proiectul consta in instalarea unui numar de 35.000 de module fotovoltaice JA Solar si a noua invertoare SMA. Primii 800 de KW au fost finalizati luna trecuta, insa intreaga capacitate de 8.75 MW va fi complet conectata la retea in zilele ce urmeaza.

DSC_0310 DSC_0437 DSC_0534 

    Asa cum mentionam mai sus, investitia apartine societatii comerciale Ra Ra Parc SRL, cu sediul in Brasov, iar celor de la Gehrlicher AG le-a fost atribuita sarcina proiectarii si construirii parcului fotovoltaic. Acesta nu este singurul proiect comun al celor doua companii, acestea avand in desfasurare impreuna si alte parcuri fotovoltaice si sisteme solare de acoperis.

    Lucrarile de la Isaccea  au reprezentat o buna oportunitate pentru cele doua companii de a demonstra competenta si profesionalismul lor, in vederea proiectarii si construirii uneia din cele mai mari instalatii fotovoltaice din Romania.

DSC_0540 DSC_0838

    Pentru localitatea din nordul Dobrogei, parcul fotovoltaic reprezinta un mare pas inainte, avand in vedere lipsa investitiilor si a locurilor de munca pe plan local. Astfel, la efectuarea unor lucrari, au fost antrenate si firme locale care a apelat si la  forta de munca locala.

    Firma RaRa Parc, din Brasov, va pune in functiune la Isaccea, saptamana viitoare, cel mai mare parc solar din Romania, cu o capacitate de 8,75 MW. Energia produsa de centrala de la Isaccea poate asigura consumul a 4.000 de gospodarii.

  DSC_0900 DSC_0924 DSC_0925

× Pana acum nimeni nu si-a exprimat opinia referitor la acest articol

Spune-ne opinia ta