Stiri despre Isaccea - Situl arheologic Noviodunum

Stiri despre Isaccea

Un articol preluat din ziarul Dezvaluiri.

Orasul Isaccea, centru cultural semnificativ pentru judetul Tulcea

     Situata intr-un local corespunzator desfasurarii activitatilor culturale, Biblioteca Oraseneasca Isaccea dispune de un fond de publicatii de peste 28.000 volume de natura enciclopedica, mai ales literatura romana si straina, dar si lucrari de stiinta si aplicatii practice, carti de referinta, istorie, geografie, medicina, arta, religie, agricultura, biologie, ceea ce permit reprezentantilor institutiei  sa impace toate gusturile de lectura a unui segment cat mai mare de cititori. Biblioteca dispune de un televizor color, un aparat video, o combina muzicala, discuri, casete video si audio, diafilme, ceea ce face ca indrumarea spre lectura a utilizatorilor comunitatii din Isaccea si nu numai sa se efectueze la parametrii unei biblioteci orasenesti moderne. Deserveste anual circa 1.000 cititori, indicele mediu de lectura realizat fiind, de regula, in jurul lui 25, la un indice de atragere a populatiei la lectura de 18%. Ca peste tot unde institutiile culturale sunt din ce in ce mai putin dezvoltate, Biblioteca Oraseneasca din Isaccea indeplineste si alte functii culturale. Aici se organizeaza periodic, expozitii aniversare ale unor personalitati nationale sau locale, intalniri cu scriitori, lansari de carte, seri literare, evocari istorice, auditii si vizionari colective, seri tematice de poezie, prezentari de carti, toate avand in biblioteca nu numai un sustinator, ci si un initiator. Toate acestea, impreuna cu functia de baza, oferta de lectura, constituie in timp atractivitatea pe care biblioteca din Isaccea o exercita asupra unor largi categorii de utilizatori cu efecte remarcabile asupra gradului de inzestrare spirituala a locuitorilor vechii noastre asezari.

 image

  Pe langa Biblioteca Oraseneasca a localitatii Isaccea, localnicii beneficiaza si de Biblioteca Grupului Scolar „Constantin Bratescu”. Sala bibliotecii este amplasata la parterul cladirii, este incapatoare, dotata cu mese pentru lectura si lucru si rafturi pentru cele 11.595 volume de carti de beletristica si de specialitate care stau la dispozitia elevilor si cadrelor didactice. Sunt inscrisi un numar de 1.014 cititori. Inca din gradinita, copiii sunt adusi in vizita, la biblioteca, pentru familiarizarea acestora cu cartea. Cadrele didactice din oras prezinta un interes deosebit pentru asigurarea cartilor cerute prin bibliografia scolara, dar din pacate, fondurile necesare nu sunt suficiente unei dezvoltari de amploare. In cursul anului scolar se organizeaza, lunar si trimestrial, actiuni menite sa atraga elevii la biblioteca, in vederea stimularii gustului pentru lectura. Dintre activitatile cele mai cunoscute enumeram: „Mihai Eminescu, marele poet national” si „Sa radem cu marele nostru I.L. Caragiale”. In biblioteca, locul unde se pune temelia unei culturi sanatoase, se urmareste obtinerea unor efecte remarcabile privind inzestrarea spirituala a elevilor din orasul Isaccea. Segmentul cultural din orasul Isaccea cuprinde si Caminul cultural Revarsarea, construit in anul 1975, care are o sala de spectacole cu 200 de locuri si alte incaperi, ce reusesc sa satisfaca necesitatile culturale si sociale ale comunitatii din Isaccea.

Un articol de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE

Articol poate fi accesat si pe adresa:

http://www.dezvaluiri.ro/administratie/locala/491444-oraul-isaccea-centru-cultural-semnificativ-pentru-judeul-tulcea.html

× Pana acum nimeni nu si-a exprimat opinia referitor la acest articol

Spune-ne opinia ta