Stiri despre Isaccea - Situl arheologic Noviodunum

Stiri despre Isaccea

 

FOTO Descoperiri arheologice la Isaccea

Lucrarile de canalizare si alimentare cu apa din localitatea Isaccea au scos la lumina o conducta din ceramica ce dateaza din secolul XVIII.

Arheologul care supraveghea lucrarile edilitare din localitate a descoperit, pe traseele noilor conducte (pe strada Crinului), o piesa de muzeu ce dateaza din perioada medievala: o conducta (tubuli din ceramic, diametrul: 25 de centimetri) din secolul al XVIII-lea.

 

image

Specialistii Institutului de Cercetari Eco Muzeale spun ca se cunosc extrem de putine informatii despre Isaccea medievala:

 

„Se cunoaste faptul ca in Isaccea, dupa 1621, exista o «baie comunala», asa cum apare in descrierea unor calatori straini. De semenea, se cunoaste atentia pe care o acordau turcii pentru aducerea apei in  localitatile controlate/stapanite de acestia. Tot din Isaccea, in anul 2003, un localnic ne-a adus un tubul din ceramica, dar de dimensiuni mai mici. Presupunem existenta unui sistem de conducte principale si secundare care aduceau si distribuiau apa in orasul Isaccea. Apa era preluata de localnici de la cismelele ce existau in fiecare cartier“,spune Aurel Stanica, din cadrul ICEM Tulcea.

Un articol preluat de pe site-ul:

http://www.ziaruldetulcea.ro/foto-descoperiri-arheologice-la-isaccea/

Comentarii (1)

  1. Vladimir Dumitru
    Vladimir Dumitru

    Cred ca in multe privinte ,anticii si medievalii ne ofera ceva surprize si chiar ne dau clasa in privinta unor amenajari ,edificii etc …

Spune-ne opinia ta