Stiri despre Isaccea - Situl arheologic Noviodunum

Stiri despre Isaccea

Pentru trecerea RO – RO dintre Isaccea si Orlovca, Guvernul Romaniei poate aviza Memorandumul intr-o luna

* Dupa aceasta, Guvernul Ucrainei trebuie sa indeplineasca o formalitate

RO RO trecere 300x200 Pentru trecerea RO – RO dintre Isaccea si Orlovca, Guvernul Romaniei poate aviza Memorandumul intr o luna

   Acum trei saptamani, o dele­gatie tulceana s-a prezentat la Ministerul Afacerilor Externe pentru a relua discutiile pe marginea proiectului RO – RO, a infiintarii punctului de trecere intre Isaccea si Orlovca.

   La aceasta intalnire a participat presedintele Filialei Teritoriale a Partidului National Liberal, Octavian Marius Popa, fostul primar al Isaccei, Ilie Petre, si noul primar, Anastase Moraru, precum si prefectul Lucian Eduard Simion. Interlocutor guverna­mental: Adrian Gorun, secretar general adjunct in cadrul MAE.

   „Aveam informatii ca Memo­randumul care urma sa fie trimis la semnat  in Ucraina, in vederea adoptarii hotararii de Guvern, privitoare la infiintarea punctului international de trecere a fron­tierei, revenise (in guvernarea trecuta) la Ministerul Afacerilor Externe cu viza negativa a Ministerului Finantelor Publice. Motivatia a fost «simpla» – nu existau… fonduri prevazute in bu­get pentru asigurarea salarizarii personalului vamal si a politistilor de frontiera!“, a declarat, vinerea trecuta, prefectul Simion.

   In urma solicitarilor tulcenilor, Memorandumul a fost repus in circuit, primind viza favorabila de la Compartimentul Schengen, a fost semnat de ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, chiar in prima zi a lunii august, si a plecat spre autorizare catre alte autoritati ale administratiei publice centrale. Sunt asteptate avizele Ministerului Justitiei, Ministerului Administra­tiei si Internelor, Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

   „Dupa ce Memorandumul va fi avizat de aceste ministere, va fi trimis Kievului, pentru a fi avizat favorabil de catre Guvernul Ucrainei. E o viza generica. Apoi, Guvernul Romaniei emite o hotarare. Preexista o conventie bilaterala ucraineano – romana prin care se stipuleaza ca orice modificare si infiintare de punct de frontiera se face in baza unui atare memorandum“, a incheiat prefec­tul Simion.

Sursa: http://www.obiectivtulcea.ro/pentru-trecerea-ro-ro-dintre-isaccea-si-orlovca-guvernul-romaniei-poate-aviza-memorandumul-intr-o-luna.html

× Pana acum nimeni nu si-a exprimat opinia referitor la acest articol

Spune-ne opinia ta