Stiri despre Isaccea - Situl arheologic Noviodunum

Stiri despre Isaccea

In sfarsit, mai gasesc cate o stire despre Isaccea in presa locala. Parteneriatul media este binevenit, dar astept o implicare mai activa a autoritatii locale in actul cultural si in protejarea patrimoniului din zona.

Infiintarea trecerii RO-RO de la Isaccea, blocata de lipsa unui document

* Toate ministerele si institutiile implicate si-au dat avizul. Lipseste doar schimbul de note verbale dintre Ministerul Afacerilor Externe si cel de la Kiev

* Fara acesta, insa, nu poate fi adoptata Hotararea de Guvern care va consfinti nasterea acestui nou punct de trecere a frontierei

image

Proiectul de Hotarare de Guvern care va consfinti infiintarea punctului de trecere RO – RO dintre localitatile Isaccea si Orlovca mai are nevoie, fara de care nu poate fi demarata, efectiv, investitia, mai are de trecut un hop inainte de a fi adoptat de Executiv. Potrivit primarului orasului tulcean, Petre Ilie, toate avizele ministerelor si institutiilor cu atributii in domeniul constituirii punctelor vamale au fost obtinute. Singurul act care mai lipseste de la dosar este schimbul notelor verbale intre Ministerul Afacerilor Externe si cel de la Kiev.

……………………………………….

Doua blocuri din Isaccea, reabilitate termic incepand de luni

* Valoarea lucrarilor este de opt miliarde de lei vechi

* A doua faza a acestui proiect, 50% finantat de MDRT, va incepe in maxim trei luni

La inceputul lunii trecute, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a alocat judetului nostru o transa din banii necesari reabilitarii termice a mai multor blocuri din localitatile tulcene. In afara sumei de 30 de miliarde de lei vechi, pe care a primit-o municipiul Tulcea pentru cele zece imobile acceptate in Programul National gestionat de MDRT, au mai primit bani Sulina – un milion de lei (89 de apartamente), Babadag – 276.775 (31) si doua comune: Ceamurlia de Jos – 258.338 lei (12), respectiv Baia – 400.000 lei (66) si Isaccea – 384.819 lei (81).

 

Sursa:

http://ziaruldelta.ro/index.html#link1

× Pana acum nimeni nu si-a exprimat opinia referitor la acest articol

Spune-ne opinia ta