TINERI FOTO-REPORTERI PENTRU COMUNITATE LA FINAL. GHID DE BUNE PRACTICI - Situl arheologic Noviodunum

TINERI FOTO-REPORTERI PENTRU COMUNITATE LA FINAL. GHID DE BUNE PRACTICI

    “Tineri foto-reporteri pentru comunitate” a reusit sa devina o atitudine in cele 6 luni de derulare. O atitudine impotriva problemelor de natura sociala cu care se confrunta orasele din judetul Tulcea, o atitudine ca un repros mut exprimat prin intermediul imaginilor, impotriva nedreptatilor pe care le resimt tinerii.
     Saracia, somajul, discriminarile fac parte din realitatea de care te lovesti inca la fiecare pas. Promovarea insuficienta a bogatiilor naturale sau a mostenirii istorice si culturale, lasarea in parasire a cladirilor cu un trecut bogat, toate acestea apar in ochii liceenilor ca forma de dispret, in fapt, fata de valori pe care, in teorie, sunt invatati sa le pretuiasca.
     Vineri, 15 octombrie, la ora 18:00 am lansat la sediul Asociatiei Centrul European pentru Diversitate, intr-un cadru non-formal, Ghidul de Bune Practici insotit de CD-ul proiectului. Am impartasit astfel experienta noastra celor interesati de viata judetului, de tineri si de oportunitatile acestora precum si de activitatea societatii civile din urbe.
     Acum, la sfarsit de proiect, suntem increzatori ca nu ne vom opri aici. Acest proiect a fost “vocea” prin care mai mult de 60 de tineri s-au exprimat, aparatul foto a fost “penelul” cu ajutorul caruia au zugravit aspecte din comunitatile in care traiesc si invata.
     Impreuna am invatat, ne-am jucat, am observat, am dezbatut, ne-am exprimat. Rezultatele s-au concretizat in cele 5 photovoice-uri, in albumul foto “Imi promovez comunitatea”, in expozitiile din cele cinci localitati in care s-a derulat proiectul. Rezultatele mai putin vizibile consta in dezvoltarea unei atitudini, a curajului de a ne exprima, in increderea ca noi, tinerii, putem influenta cursul evenimentelor prin implicarea activa in viata societatii in care traim si din care facem parte.
     Schimbarile se fac cu pasi mici si uneori e suficienta o fotografie.

image image

   Partenerii proiectului au fost: Institutul de Cercetari Eco-Muzeale, Inspectoratul Scolar Ju­detean Tulcea, Consiliul Judetean al Elevilor Tulcea, Liceul de Arta Tulcea, Grupul Scolar Macin, Liceul Teoretic ,,Gheorghe Murgoci”din Macin, Grupul Scolar  „Constantin Bratescu” din Isaccea, Liceul „Jean Bart ” din Sulina si Liceul  „Dimitrie Cantemir” din Babadag.

Text preluat de pe: http://fotoatitudine.eudivers.ro/articole/97.html

Mai multe fotografii gasiti aici: http://fotoatitudine.eudivers.ro/galerie-foto.html

Au mai scris: http://obiectivtulcea.ro/stirile-zilei/19144-tineri-fotoreporteri-pentru-comunitate.html

Comentarii (1)

  1. Tweets that mention TINERI FOTO-REPORTERI PENTRU COMUNITATE LA FINAL. GHID DE BUNE PRACTICI « NoVIOdunum – Topsy.com
    Tweets that mention TINERI FOTO-REPORTERI PENTRU COMUNITATE LA FINAL. GHID DE BUNE PRACTICI « NoVIOdunum -- Topsy.com

    […] This post was mentioned on Twitter by Nicu, Aurel Daniel Stanica. Aurel Daniel Stanica said: TINERI FOTO-REPORTERI PENTRU COMUNITATE LA FINAL. GHID DE BUNE PRACTICI « NoVIOd… – http://bit.ly/bRDL55 via @Apture […]

Spune-ne opinia ta