TVR a lansat programul RESTAURARE - Situl arheologic Noviodunum

TVR a lansat programul RESTAURARE

Televiziunea Romana realizeaza programul „Restaurare” in parteneriat cu Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Oficiul National al Monumentelor Istorice si Fundatia Art Production, precum si cu sprijinul autoritatilor locale din tara. Selectate cu ajutorul acestor foruri, 30 de cladiri monumente istorice (palate sau conace boieresti, biserici, castele sau situri arheologice de importanta nationala) intra intr-o competitie in care publicul larg va decide care dintre ele va fi restaurat. Timp de zece saptamani, in fiecare duminica, programul „Restaurare” va prezenta cate trei monumente dintr-o zona a tarii, urmand ca cel care va primi, pana vinerea urmatoare, cele mai multe voturi de la telespectatori sa intre in finala campaniei Restaurare. Aceasta finala va fi organizata in 1 decembrie cand, prin votul direct al publicului larg, va fi ales monumentul care va primi fondurile pentru restaurare.

Responsabilii proiectului „Restaurare” sunt Georges Boisnard, manager de proiect si Ruxandra Å¢uchel, directorul Departamentului Cultura din TVR. Acestia au coordonat cele zece echipe de producatori din TVR care au realizat fiecare episod. „Restaurare” se realizeaza dupa un format Endemol-International B.V., realizat si de BBC. In urma difuzarii lui in Marea Britanie, audienta a fost de 3,4 milioane de persoane, ceea ce pentru un program cultural reprezinta un record.

Gazda talk-show-ului si prezentatorul programului „Restaurare” este Catalin Sava.

Mai multe detalii pot fi gasite pe site-ul www.tvr.ro/restaurare.

Programul este difuzat in premiera si in exclusivitate in format high definition, in conditii exceptionale de sunet si imagine, pe TVR HD, inregistrarile fiind difuzate si de TVR Cultural si TVR 3.

 

Sursa:

http://www.tvr.ro/articol.php?id=69301&c=47

Detalii:

http://www2.tvr.ro/restaurare/

× Pana acum nimeni nu si-a exprimat opinia referitor la acest articol

Spune-ne opinia ta